Om man intresserar sig för fotboll – och särskilt svensk fotboll – kanske man tidigare har hört talas om Superettan, och om inte kommer man nu att finna någonting nytt och häftigt att satsa på. När det är tal om just herrfotboll i vårt avlånga land så är Superettan den näst högsta divisionen sedan år 2000. Innan dess var det Division II mellan år 1928 och 1986 för att därefter mellan 1987 och 1999 vara Division II. Hur ser då Superettan ut och hur är det uppbyggt? Läs vidare för att ta reda på mer och möjligtvis hitta någonting nytt att spela på.

superettan fotboll

Hur Superettan är uppbyggd

Denne division innehåller 16 olika lag som kommer från Sveriges alla hörn. En säsong varar mellan april och oktober, och det är under denne som varje klubb möter varandra vid två separata tillfällen. Det är då tal om en match som spelas hemma och en som spelas borta. Detta blir sammanlagt 30 olika matcher. Efter att serien är över så kommer de två bästa lagen att gå vidare till Allsvenskan under det kommande året.

Välj sportsbetting i mobilen

Att satsa på Superettan (eller vilken division som helst för den delen) kan man göra genom sin dator, men om man vill att spelandet ska bli så lätt och smidigt som möjligt kan det vara en bra idé att istället välja betting i mobilen. Med tanke på att man nästintill alltid har med sig mobilen överallt möjliggör detta spelandet var man än befinner sig. Kanske sitter man och väntar i kö någonstans, har en lång bussresa framför sig eller så vill man helt enkelt spela när man befinner sig var som helst förutom hemma. Att ta med sig en stor dator överallt kan bli tungt, men genom att bara fiska upp mobilen ur fickan kan man spela på ett flexibelt och snabbt sätt.