Introduktion

Den kommande matchen mellan England och Slovenien i herrarnas fotbolls-EM 2024 är en avgörande uppgörelse i Grupp C. Matchen spelas den 25 juni 2024 på RheinEnergieStadion i Köln och kan bli avgörande för båda lagens chanser att avancera till slutspelet. England, med sin starka trupp och höga förväntningar, möter ett Slovenien som kämpar för att säkra sin plats i nästa fas av turneringen.

England-slovenien-herrlandskamp

Bakgrundsfakta

England är en av de mest framgångsrika fotbollsnationerna i världen och har en imponerande historia, inklusive en VM-titel 1966. De är kända för sin snabba och fysiska spelstil samt för att producera talangfulla spelare. Slovenien har däremot en mer blygsam fotbollshistoria men har visat sig vara en stark utmanare med sin defensiva disciplin och taktiska smarthet.

Aktuella ställningar i EM

Efter två spelade matcher i Grupp C är ställningen som följer:

LagMatcherVunnaOavgjordaFörloradeMålPoäng
England21102-14
Danmark20202-22
Slovenien20202-22
Serbien20111-21

Senaste matcher

England inledde turneringen med en 1-0-seger över Serbien följt av en 1-1-oavgjord match mot Danmark. Deras spel har präglats av stark defensiv och effektivt anfallsspel. Slovenien har spelat två oavgjorda matcher, 1-1 mot både Danmark och Serbien, och har visat på en stark defensiv organisation men brist på avslutningsförmåga i offensiven.

Kommande matcher

Här är de kommande matcherna för båda lagen:

DatumMatchArena
25 juniEngland vs SlovenienKöln
25 juniDanmark vs SerbienMünchen

Form och taktik

England spelar oftast med en 4-3-3-formation som betonar bredd och snabbhet i anfallen. Deras spelstil är offensiv och de utnyttjar ofta sina snabba yttrar och tekniska mittfältare för att skapa chanser. Slovenien använder ofta en 4-4-2-formation som ger balans mellan försvar och anfall. Deras spelstil är mer defensivt inriktad med fokus på att hålla tätt bakåt och utnyttja fasta situationer.

Nyckelspelare och målskyttar

För England är Harry Kane en central figur i anfallet, känd för sin förmåga att både avsluta och skapa chanser. Jude Bellingham är en annan viktig spelare som bidrar med kreativitet på mittfältet. För Slovenien är Jan Oblak en nyckelspelare som målvakt och lagkapten, känd för sina räddningar och ledaregenskaper. I offensiven förlitar de sig på Josip Iličić för att skapa chanser och göra mål.

Troliga laguppställningar

England:

  • Målvakt: Jordan Pickford
  • Försvar: Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw
  • Mittfält: Declan Rice, Jude Bellingham, Mason Mount
  • Anfall: Bukayo Saka, Harry Kane, Raheem Sterling

Slovenien:

  • Målvakt: Jan Oblak
  • Försvar: Petar Stojanović, Miha Blažič, Jaka Bijol, Bojan Jokić
  • Mittfält: Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Miha Zajc, Benjamin Verbič
  • Anfall: Josip Iličić, Andraž Šporar

Konkurrenter i tabellen

De största konkurrenterna för både England och Slovenien i Grupp C är Danmark och Serbien. Danmark har varit starka med två oavgjorda matcher, vilket visar på deras förmåga att hålla tätt bakåt. Serbien, trots sin svaga start, har potential att vända sin form och bli en utmanare. Resultaten i de kommande matcherna kommer att vara avgörande för vilka lag som går vidare från gruppen.

Matchen mellan England och Slovenien är avgörande för båda lagens chanser att avancera till slutspelet i EM 2024. Med så mycket på spel förväntas det bli en intensiv och spännande match i Köln.

För mer information, se de officiella webbplatserna för UEFA och EM Fotboll