Bettingbonusar kan vara en trevlig gåva och en härlig start för de som vill börja betta på sport, politik, TV-program eller annan underhållning. Många högkvalitativa spelsidor bjuder på sin egen typ av bettingbonus där vissa är mer generösa än andra. Vi ska i den här artikeln kika lite mer på vad de olika bettingbonusarna betyder samt besvara frågan kring varför spelsidor ens har bettingbonusar.

De olika generösa bettingbonusarna

Bland de många olika bonustyperna som man kan stöta på är det vanligast att spelsidor erbjuder en matchningsbonus. Denne kan dyka upp både på casinon, lotterier och sportbettingsidor – och det är lätt att förstå varför. Tack vare matchningsbonusen kan man få sin första insättning dubblad eller till och mer tredubblad beroende på spelsidans villkor. En 100 % matchningsbonus upp till 1 000 kronor betyder exempelvis att man får en extra 1 000 kronor att spela för om man gör en insättning på 1 000 kronor.

bonus gåva

Andra populära bettingsbonusar är gratisspel eller gratispengar, och vad dessa går ut på är ganska uppenbart. När man registrerar sig får man antingen gratispengar att använda på spelsidan (vanligtvis omkring 100 kronor) eller ett utvalt gratisspel. Det är inga större belopp, men det är sannerligen en bra start.

Jämför bettingbonusar

Om bettingsbonusar ser olika ut från spelsida till spelsida, hur hittar man en bonus som passar en likt handen i handsken? Ett enkelt sätt: jämför bettingsbonusar genom att besöka en jämförelsesida. De flesta jämförelsesidor har en topplista med information kring högkvalitativa spelsidor, och detta resulterar i att man får en enkel överblick av vad de olika spelsidorna har att bjuda på. Finns det snabba utbetalningar, ett stort antal betalningsmetoder och en generös bonus? Detta och mycket mer kan man få reda på.

Varje spelsida på listan har även en egen recension där man kan få mer djupgående information kring sidan. Det är naturligtvis bra att veta så mycket som möjligt innan man börjar spela, och det är detta som en jämförelsesida förbereder en inför.

Varför bjuder spelsidor på bettingbonusar?

Bettingbonusarnas existens kan verka lite udda om man inte är medveten om vad som händer bakom kulisserna. Varför skulle en spelsida vilja ge bort pengar gratis? Det finns dock ganska goda skäl till varför bettingbonusar existerar, och det är särskilt två anledningar som gör bonusarna värda besväret för spelsidorna. För det första är det enklare att locka besökare till sidan om det finns en generös gåva som man kan ta del av så fort man registrerar ett nytt konto. När spelaren väl har hämtat ut bonusen finns det även en ganska stor chans att han eller hon fortsätter att spela.

För det andra kommer bonusen ofta med ett omsättningskrav. Detta är inte alltid fallet, men visst är det mycket vanligt. Kravet går ut på att man måste använda sina egna pengar och spela för bonusbeloppet ett visst antal gånger innan man får ta ut sina bonusvinster, vilket naturligtvis är gynnsamt för spelsidan. Det är därför av yttersta vikt att man läser det finstilta innan man hämtar ut sin föredragna bettingbonus.

Odds och välkomstbonusar på just allsvenskan hittar du här.