VM Odds

SpelbolagVälkomstbonusBetygHämta din bonus nu!T&C
Speedybet200% upp till 3000 kr★★★★★Hämta bonus!T & C
100% boostade vinster★★★★★Hämta bonus!T & C
unibet200% upp till 2000 kr★★★★★Hämta bonus!T & C

Förförra gången Sverige kavlade in till VM i fotboll var för 12 år sedan, och det var då vi skulle gräva guld i USA om jag inte minns fel!? Lagen som vi mötte det året var England, Paraguay, Trinidad och Tobago. Det året hade vi flyt och vi kom enda till åttondelsfinal, som slutade med förlust mot Tyskland med 2-0. Nu har vi även spelat ännu ett vm i Ryssland och denna gång var VM-slutspelet i Ryssland.

VM 2018 i Ryssland

Redan den 25 juli 2015 avgjordes lottningen till VM 2018.Då avgjordes vilka lag som skulle mötas, och för UEFA (Europeiska lag) fanns det 13 tillgängliga platser för 54 lag att slåss om. Ryssland som står som värdland har redan sin plats och behöver inte kvala in. Sverige kom att tillhöra grupp 9 tillsammans med Frankrike, Holland, Luxemburg och Vitryssland.

Redan hösten 2016 startade kvalmatcherna och först ut mot Sverige var Holland. Den matchen avgjordes den 6 september på hemmaplan i Stockholm, Friends Arena. Det var ett nervöst lag och det fanns anledning. Laget var ungt och förbundskaptenen nyanställd. Matchen slutade oavgjort efter att stjärnan Marcus Berg chippat in det enda målet.

7 oktober var det dags för Sverige att möta Luxemburg, och efter en kämpig match slutade det hela med 1-0 till Sverige. Några dagar senare var det dags att möta Bulgarien. Även här visade Sverige upp sig från sin bästa sida, och vann matchen.

Seger mot Vitryssland efter att Sverige i det närmaste krossat dem med 4-0, och bättrat på självförtroendet ytterligare. Dock räckte det inte till att slå Frankrike, för den matchen slutade med förlust.

Ryssland

Efter en spännande andra match mot Frankrike, men på hemmaplan, som slutade med seger till Sverige, så var Sveriges placering i gruppen nummer 1. Dessvärre blev Sverige sedan krossat av Bulgarien på bortaplan, vilket petade ner Sverige en bit igen. Vitryssland blev återigen slaget av Sverige, vilket ledde till att de var ute ur slutspelen.

Efter ytterligare en seger mot Luxemburg stod Sverige inför playoff mot Italien. Inget drömläge för Sverige precis, då Italien varit med och slagits i VM-slutspelen varenda gång sedan 1958. Hemmamatchen vann Sverige, och bortamatchen blev oavgjord, vilket ledde Sverige till en av platserna i VM-slutspelet!

Bäst odds

När det kommer till VM-odds är favoriterna redan klara och delas mellan Tyskland och Brasilien som just nu står i 6,00 gånger pengarna. Dessa två nationer har visat framfötterna i VM-kvalet och imponerat både offensivt och defensivt. Mycket talar för att vi kommer kunna se dem gå långt i sommar.

Efter favoriterna skuggar stornationer som Frankrike med 6,5 i odds, och Spanien med hela 8,00 i odds. Även Argentina är med högt upp med hela 9,00 i odds.

Ett land som aldrig tidigare vunnit är Belgien. Det är kanske deras tur i år, men något som talar lite emot är att de har en förbundskapten utan någon större erfarenhet från att träna proffslag.

Vm-odds

Finns det då något annat lag som man kan se som en outsider och kanske gå långt kan man fråga sig. Kanske kan Kroatien göra bra ifrån sig, dock har de inte riktigt levererat i kvalspelen, men har annars ett lag med väldigt bra spelare. Mittfältet räknas som ett av de allra bästa i VM, och även om det inte går hela vägen till seger, så kan det ju vara lockade att sätta någon krona på dem då deras odds är hela 35 gånger pengarna.

Sedan har vi ju lilla Sverige med en ung trupp och en färsk förbundskapten. Faktum är att just nu ligger Sverige på en 21:a plats, och ett odds på 176 gånger pengarna. Både Island och Danmark hittar man högre upp. Att vinna gruppen kanske inte ska vara någon omöjlighet, men efter det har de Brasilien att vänta, och det blir ingen lätt match.